Nezvyčajná omáčka na cestoviny

Milujete cestoviny? Ich skvelou vlastnosťou je, že sa dajú pripraviť hoci aj na milión spôsobov – a stále môžu chutiť skvele!

Nenechajte sa však ovplyvniť iba chuťou, cestoviny vám vďaka netradičnej omáčke môžu nie len pohladiť chuťové bunky, ale zároveň aj povzbudiť organizmus tak, aby ste boli aspoň o kúsok zdravší.

Ako? Pridajte do omáčky zdravý olej či obľúbené indické korenie – a voilà!

 

Ingrediencie

  • • 1 karfiol⁣
  • • 4 strúčiky cesnaku (prelisovaného)⁣
  • • 2 PL BIO avokádového oleja
  • • 1/2 hrnčeka mlieka (rastlinné alebo živočíšneho) alebo vývaru⁣
  • • 1 ČL BIO kurkumového prášku
  • • 1 ČL soli⁣
  • • 1/2 ČL čierneho korenia ⁣

 

Návod na prípravu

  • • do veľkého hrnca s vriacou vodou vložíme karfiol a varíme asi 8-10 minút (pokiaľ nebude mäkký)
  • • odložíme si na neskôr 1 hrnček vody, v ktorej sa karfiol varil
  • • na panvici si zohrejeme BIO avokádový olej
  • • do jemne rozpáleného oleja pridáme cesnak, ktorý chvíľku orestujeme (asi 1-2 minúty)⁣
  • • do mixéra vložíme uvarený karfiol, cesnak z panvice, 1 hrnček vody (v ktorej sa varil karfiol), mlieko (môže byť vývar), BIO kurkumový prášok, soľ a korenie
  • • vymixujeme do krémovej hmoty
  • • podávame s obľúbenými cestovinami (ideálne zdravou variantou)

 

Bon appétit!

Malý TIP na záver: Ak sa vám omáčka bude zdať málo krémová, pridaj pár kvapiek mlieka, vývaru či BIO avokádového oleja. ⁣