Kurkuma je skvelou ingredienciou do horúcich nápojov, omáčok, polievok, či do tzv. zlatého mlieka.
Vďaka látke kurkumín, ktorý je zodpovedný za výraznú farbu aj chuť, má silné antioxidačné a protizápalové účinky. A jej ďalší skvelý efekt? Pomáha pri redukovaní hmotnosti, a to tou správnou cestou. Nenahradí samozrejme zdravé stravovanie a aktívny pohyb, ale pomôže vášmu organizmu, aby sa aktívnejšie očisťoval a zbavoval škodlivín aj nadbytočného tuku.
O to účasnejšie je, že sa dá využiť aj ako prísada do skladkých koláčov – stačí pridať tie správne suroviny a nerobiť si starosti so zdravím či postavou.
Ingrediencie
- • 3 ČL BIO kurkumového prášku
- • 250 g polohrubej múky
- • 250 g práškového cukru
- • 6 vajec
- • 3 PL BIO kokosového cukru
- • 1 kypriaci prášok
- • 1 dl BIO avokádového oleja
- • 1 dl mlieka
- • ľubovoľné ovocie či orechy (na dochutenie a dozdobenie)
Návod na prípravu
- • vo väčšej miske zmiešame mlieko, práškový aj BIO kokosový cukor, vaječné žĺtky a BIO avokádový olej
- • do prvotnej zmesy pridáme múku, BIO kurkumový prášok a kypriaci prášok, z ktorých vypracujeme cesto
- • vaječné bielka vyšľaháme na tuhý sneh a pomaly zapracujeme do cesta
- • cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie
- • na záver posypeme ľubovoľným ovocím alebo orechmi (kreativite sa medze nekladú)
- • bublaninu pečieme pri teplote 180°C približne 30 minút
Sladkú zdravú chuť!