Nadýchaný kurkumový koláč

Kurkuma je skvelou ingredienciou do horúcich nápojov, omáčok, polievok, či do tzv. zlatého mlieka.

Vďaka látke kurkumín, ktorý je zodpovedný za výraznú farbu aj chuť, má silné antioxidačné a protizápalové účinky. A jej ďalší skvelý efekt? Pomáha pri redukovaní hmotnosti, a to tou správnou cestou. Nenahradí samozrejme zdravé stravovanie a aktívny pohyb, ale pomôže vášmu organizmu, aby sa aktívnejšie očisťoval a zbavoval škodlivín aj nadbytočného tuku.

O to účasnejšie je, že sa dá využiť aj ako prísada do skladkých koláčov – stačí pridať tie správne suroviny a nerobiť si starosti so zdravím či postavou.

 

Ingrediencie

 

Návod na prípravu

  • • vo väčšej miske zmiešame mlieko, práškový aj BIO kokosový cukor, vaječné žĺtky a BIO avokádový olej
  • • do prvotnej zmesy pridáme múku, BIO kurkumový prášok a kypriaci prášok, z ktorých vypracujeme cesto
  • • vaječné bielka vyšľaháme na tuhý sneh a pomaly zapracujeme do cesta
  • • cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie
  • • na záver posypeme ľubovoľným ovocím alebo orechmi (kreativite sa medze nekladú)
  • • bublaninu pečieme pri teplote 180°C približne 30 minút

 

Sladkú zdravú chuť!