Zdravú a jednoduchú krémovú polievku z tekvice, ktorá zahreje aj v jesennom počasí a dodá telu množstvo potrebných vitamínov, si zamilujete na prvé ochutnanie.
Ingrediencie (4 porcie)
- • 1 kus hokkaido tekvice (nakrájaná na mesiačiky)
- • BIO kurkumový prášok
- • 750 ml zeleninového vývaru
- • BIO tekvicový olej
- • 1 väčšia cibuľa (alebo 2 menšie cibule)
- • soľ a čierne korenie
Dochutenie a ozdobenie
- • 100 ml smotany na šľahanie
- • tekvicové semienka
- • petržlenová vňať
Návod na prípravu
- • rozrežeme tekvicu napoly, vydlabeme stred so semienkami a nakrájame ju na mesiačiky
- • takto pripravenú tekvicu dáme na pekáč alebo na plech, osolíme, polejeme troškou BIO tekvicového oleja a vložíme do vyhriatej rúry
- • pečieme na 200 °C aspoň 30 – 40 minút, kým nám tekvica nezmäkne
- • cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky (príprava na rozmixovanie) a orestujeme na BIO tekvicovom oleji
- • do hrnca s restovanou cibuľou prilejeme zeleninový vývar a zohrejeme ho
- • do pripravenej zmesy pridáme upečenú tekvicu, stiahneme zo sporáka a všetko spolu rozmixujeme
- • pridáme soľ, čierne korenie a kurkumový prášok, premiešame a dochutíme
- • polievku môžeme dozdobiť smotanou alebo tekvicovým olejom, vňaťou či tekvicovými semiačkami
Prajeme dobrú chuť!