Jednoduchá hokkaido tekvicová polievka

Zdravú a jednoduchú krémovú polievku z tekvice, ktorá zahreje aj v jesennom počasí a dodá telu množstvo potrebných vitamínov, si zamilujete na prvé ochutnanie.

 

Ingrediencie (4 porcie)

  • • 1 kus hokkaido tekvice (nakrájaná na mesiačiky)
  • • BIO kurkumový prášok
  • • 750 ml zeleninového vývaru
  • • BIO tekvicový olej
  • • 1 väčšia cibuľa (alebo 2 menšie cibule)
  • • soľ a čierne korenie

 

Dochutenie a ozdobenie

  • • 100 ml smotany na šľahanie
  • • tekvicové semienka
  • • petržlenová vňať

 

Návod na prípravu

  • • rozrežeme tekvicu napoly, vydlabeme stred so semienkami a nakrájame ju na mesiačiky
  • • takto pripravenú tekvicu dáme na pekáč alebo na plech, osolíme, polejeme troškou BIO tekvicového oleja a vložíme do vyhriatej rúry
  • • pečieme na 200 °C aspoň 30 – 40 minút, kým nám tekvica nezmäkne
  • • cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky (príprava na rozmixovanie) a orestujeme na BIO tekvicovom oleji
  • • do hrnca s restovanou cibuľou prilejeme zeleninový vývar a zohrejeme ho
  • • do pripravenej zmesy pridáme upečenú tekvicu, stiahneme zo sporáka a všetko spolu rozmixujeme
  • • pridáme soľ, čierne korenie a kurkumový prášok, premiešame a dochutíme
  • • polievku môžeme dozdobiť smotanou alebo tekvicovým olejom, vňaťou či tekvicovými semiačkami

 

Prajeme dobrú chuť!