Pizza, z ktorej sa nepriberá

Pôvodne talianske jedlo, ktoré si zamilovala väčšina ľudí na svete, slávi svoj úspech naprieč národmi a kuchyňami aj preto, že je pripraviteľné na milión spôsobov.

Je len na vás, či si objednáte okrúhlu pochúťku z najbližšieho fast foodu (a čoskoro si budete zháňať aj nohavice s voľnejším pásom), alebo si dáte kvôli svojmu zdraviu tú námahu, a pripravíte si ju pre seba alebo svoju rodinu sami.

Stačí si totiž nachystať len trošku netradičnejšiu kombináciu surovín – a „nepriberacia“ pizza môže byť na svete!

 

Ingrediencie

  • • 1 karfiol⁣
  • • 1 väčšie vajíčko ⁣
  • • 1 hrnček postrúhanej mozzarelli⁣
  • • 1/2 ČL sušeného cesnaku⁣
  • • štipka soli⁣

 

Ingrediencie (obloženie)

  • • 1 ČL BIO avokádového oleja⁣
  • • 1 paradajkový pretlak ⁣
  • • čierne korenie⁣
  • • bazalka ⁣
  • • oregano⁣
  • • rukola⁣
  • • mozzarella alebo iný druh syra (podľa chuti)

 

Návod na prípravu

  • • rúru predhrejeme na 220°C
  • • karfiol rozmixujeme, až kým nebude pripomínať ryžu
  • • karfiólovú zmes dáme do misky a zohrejeme v mikrovlnke na 5 minút
  • • hmotu vyberieme a necháme vychladnúť, potom ju predtlačíme cez čistú utierku a zbavíme ju tak nadbytočnej vody
  • • odšťavnenú zmes dáme do misky a pridáme postrúhanú mozzarellu, čierne korenie a vajíčko – všetko zmiešame
  • • na plech s papierom na pečenie rozotrieme vypracované cesto v hrúbke približne 1 cm
  • • pečieme 15 až 20 minút
  • • po uplynutí času cesto vyberieme a zvýšime teplotu rúry na 250°C
  • • omáčku na pizzu si urobíme z pretlaku, čierneho korenia a BIO avokádového oleja – všetko spolu zmiešame a natrieme na upečené cesto
  • • na pizzu potom poukladáme syr (resp. mozarellu) a rukolu alebo čerstvú bazalku ⁣
  • • vložíme naspäť do rúry a pečieme pokiaľ sa syr neroztečie ⁣

 

Dobrú chuť bez priberania!

Malý TIP na záver: Ak chcete, aby takáto pizza bola naozaj pozitívna aj pre vašu postavu, vyberajte syr poctivo tak, aby nebol veľmi kalorický.