Pôvodne talianske jedlo, ktoré si zamilovala väčšina ľudí na svete, slávi svoj úspech naprieč národmi a kuchyňami aj preto, že je pripraviteľné na milión spôsobov.
Je len na vás, či si objednáte okrúhlu pochúťku z najbližšieho fast foodu (a čoskoro si budete zháňať aj nohavice s voľnejším pásom), alebo si dáte kvôli svojmu zdraviu tú námahu, a pripravíte si ju pre seba alebo svoju rodinu sami.
Stačí si totiž nachystať len trošku netradičnejšiu kombináciu surovín – a „nepriberacia“ pizza môže byť na svete!
Ingrediencie
- • 1 karfiol
- • 1 väčšie vajíčko
- • 1 hrnček postrúhanej mozzarelli
- • 1/2 ČL sušeného cesnaku
- • štipka soli
Ingrediencie (obloženie)
- • 1 ČL BIO avokádového oleja
- • 1 paradajkový pretlak
- • čierne korenie
- • bazalka
- • oregano
- • rukola
- • mozzarella alebo iný druh syra (podľa chuti)
Návod na prípravu
- • rúru predhrejeme na 220°C
- • karfiol rozmixujeme, až kým nebude pripomínať ryžu
- • karfiólovú zmes dáme do misky a zohrejeme v mikrovlnke na 5 minút
- • hmotu vyberieme a necháme vychladnúť, potom ju predtlačíme cez čistú utierku a zbavíme ju tak nadbytočnej vody
- • odšťavnenú zmes dáme do misky a pridáme postrúhanú mozzarellu, čierne korenie a vajíčko – všetko zmiešame
- • na plech s papierom na pečenie rozotrieme vypracované cesto v hrúbke približne 1 cm
- • pečieme 15 až 20 minút
- • po uplynutí času cesto vyberieme a zvýšime teplotu rúry na 250°C
- • omáčku na pizzu si urobíme z pretlaku, čierneho korenia a BIO avokádového oleja – všetko spolu zmiešame a natrieme na upečené cesto
- • na pizzu potom poukladáme syr (resp. mozarellu) a rukolu alebo čerstvú bazalku
- • vložíme naspäť do rúry a pečieme pokiaľ sa syr neroztečie
Dobrú chuť bez priberania!
Malý TIP na záver: Ak chcete, aby takáto pizza bola naozaj pozitívna aj pre vašu postavu, vyberajte syr poctivo tak, aby nebol veľmi kalorický.