Na tieto palacinky sa budete zakaždým tešiť, akoby ste ich jedli prvýkrát!
Niekoľko predvyrobených produktov na prípravu palaciniek nájdete aj v našich nákupných reťazcoch. Doma si ich ale viete pripraviť oveľa zdravšie a s tým, že budete presne vedieť čo sa v zmesy nachádza. Tak prečo kupovať balený produkt?
Ich nadýchanosť budete zbožňovať, ich chuť dotvoríte ľubovoľnými prísadami a ich zdravotné účinky oceníte v dlhodobom horizonte.
Ingrediencie
- • 2 hrnčeky múky z ovsených vločiek (prípadne klasickej polohrubej múky)
- • 1 ČL kypracieho prášku
- • 1 ČL odtučneného kakaa
- • štipka soli
- • 2 vajíčka
- • 1 a 1/4 hrnčeka mandľového mlieka (môže byt aj kravské)
- • 4 ČL BIO kokosového alebo BIO mandľového oleja
- • 1 ČL vanilkového extraktu (na dochutenie)
- • kôra z 1 citróna (na dochutenie)
Návod na prípravu
- • rozmixujeme ovsené vločky – mixujeme, kým nevznikne jemná múka
- • v prvej miske zmiešame múku z vločiek, kypriaci prášok, soľ, kakao a citrónovú kôru
- • do druhej misky pridáme vajíčka, mandľové mlieko, BIO kokosový olej alebo BIO mandľový olej a vanilkový extrakt
- • obsah oboh misiek spojíme a miešame, až kým sa všetky ingrediencie nespoja
- • na rozohriatu panvicu (nepriľňavú) pridáme trochu vybraného BIO oleja
- • zakaždým vylejeme primerane veľkú naberačku cesta a pečieme dozlatista z oboch strán (približne 2-3 minúty)
- • podávame napríklad s tvarohom, domácim džemom a ozdobené ovocím
Enjoy your meal!
Malý TIP na záver: Ak chcete, aby sa palacinky svojou formou podobali na lievance, pridajte o trochu viac ovsených vločiek, až kým nebude cesto dostatočne husté. Vďaka tomu ho budete môcť na panvici vytvarovať na menšie placky, ktoré ešte viac posilnia americký zážitok.