Potešiť svoje chuťové bunky viete aj za veľmi krátky čas – hlavne, ak ste milovníkom čokoládových dezertov.
Zdravou, no zároveň veľmi chutnou variantou klasického čokoládového pudingu v prášku, ktorý síce nájdete v bežných potravinách, ale pomoc so zdravím od neho nečakajte, si viete nahradiť rýchlo a pohodlne už so 4 ingredienciami a chvíľkou čakania, kým vaše dielo stuhne.
Ingrediencie
- • 250 ml mlieka (živočíšneho alebo rastlinného)
- • 4 PL BIO chia semienok
- • 2 ČL BIO kokosového cukru
- • 1 ČL odtučneného kakaa
Návod na prípravu
- • chia semienka zmiešame s mliekom, kokosovým cukrom a kakaom
- • miešame precízne, až kým sa všetky ingrediencie nespoja do konzistentnej hmoty
- • necháme odležať v chladničke minimálne 2 hodiny (pokiaľ chia semiačka nenabobnajú)
Zdravé mašrtenie!
Malý TIP na záver: Chcete si vyskúšaný dezert obmeniť? Skúste experimentovať a nabudúce vyskúšať pridať namiesto kakaa inú ingredienciu, na ktorú sa vám práve budú zbiehať slinky.