Zdravý šípkový čaj

Šípkový čaj, ktorý ta postaví na nohy a zahreje v zimnom období. Dodá telu potrebné vitamíny bez toho aby ste museli zbierať šípky. Ingrediencie (4 šálky) 1 L čistej vody 3 polievkové lyžice BIO šipkového prášku 1 čajová lyžička mletej škorice 1 polievková lyžica BIO kokosového cukru alebo medu 1/2 citróna Návod na prípravu v hrnci si zohrejeme

Zázvorové sušienky

Skvelý recept na voňavé zázvorové sušienky, ktoré sú mäkučké vo vnútri a chrumkavé zvonku. Najlepšie sa hodia k čaju alebo horúcej čokoláde. Ingrediencie (cca. 30 sušienok) 110 g BIO kokosového oleja 100 g BIO kokosového cukor 1 vajíčko 1 čajová lyžička vanilkového extraktu 1 polievková lyžička medu 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice 1 čajová lyžička zázvorového prášku 170

Kurkuma Latte

Kurkuma latte, známe aj ako “zlaté mlieko”, je zázračný nápoj z kurkumy, ktorý pochádza z exotickej Indie. Je jedným z najmodernejších spôsobov ako koreň kurkumy konzumovať. Ingrediencie (1 šálka): 1 čajová lyžička BIO kurkumového prášku 200 ml horúceho mlieka (živočíšneho alebo rastlinného) 1 čajová lyžička BIO kokosového alebo BIO mandľového oleja v BIO kvalite štipka škorice na osladenie BIO kokosový cukor alebo

Jednoduchá hokkaido tekvicová polievka

Zdravú a jednoduchú krémovú polievku z tekvice, ktorá zahreje aj v jesennom počasí a dodá telu množstvo potrebných vitamínov, si zamilujete na prvé ochutnanie. Ingrediencie (4 porcie) 1 ks hokkaido tekvice (nakrájaná na mesiačiky) BIO kurkumový prášok 750 ml zeleninového vývaru BIO tekvicový olej 1 väčšia cibuľa (alebo 2 menšie cibule) soľ a čierne korenie

Čierna rasca – v čom je jej tajomstvo?

Olej z čiernej rasce má históriu dlhú viac ako 3 000 rokov. Čierna rasca (nigella sativa), ktorá je jednou z najštudovanejších rastlín sveta, má v dnešnej dobe už dokázateľné vplyvy na zdravie. Prečo je ale vyhlasovaná za “zázračnú” plodinu a informácie o jej účinkoch prežili ešte aj v dnešnom modernom svete? Vystopovateľné korene Jej krajinou

Jeseň je tu, pripravte sa… (2. časť)

Jeseň už definitívne dorazila aj do našich končín a preto všetci, ktorí ešte nezačali s prevenciou, ale chcú sa v tomto studenom období vyhnúť zbytočným chorobám a zdĺhavej liečbe, prinášame pokračovanie prehľadu látok, ktoré vám zaručene pomôžu prežiť prechod medzi príjemným letom a chladnou zimou s úsmevom na tvári. Tentokrát nájdete viac o ďalších úžasných jesenných

Jeseň je tu, pripravte sa… (1. časť)

Na konci leta, ktoré býva synonymom oddychu a relaxu, trpí mnoho ľudí prechodnou únavou a zhoršenou imunitou. Okrem pravidelného pohybu na čerstvom vzduchu či chytania aj tých posledných teplých lúčov slnka môžete svojmu zdraviu dopomôcť aj inými prírodnými prostriedkami. V tomto blogu nájdete viac o úžasných jesenných pomocníkoch, ktorí by nemali chýbať vo vašej výbave na

Udržte si zdravý dovolenkový bronz

Z letnej dovolenky v tuzemsku aj v zahraničí sa okrem pocitu oddýchnutia väčšinou vrátime aj s bronzovým nádychom pokožky. Zdravé opálenie pôsobí nie len atraktívne, ale aj mladistvo, a preto by bola škoda, keby ste o svoj bronz ihneď prišli. Ak si na prelome leta a jesene chcete udržať opálenie a zabrániť rýchlemu “vyblednutiu”, stavte

BIO potraviny – v čom spočíva ich potenciál?

Po výraznej chemikalizácii potravinárstva v 20. storočí, ktoré bolo obdobím industrializácie, prichádzajú do našej kultúry tendencie opätovného návratu k pôvodnej kvalite potravín rastlinného aj živočíšneho pôvodu. Výsledkom tohto snaženia je nový sektor moderného hospodárstva – tzv. biohospodárstvo. Čo je vlastne BIO potravina? Názvom „BIO“ sa označujú potravinové produkty, ktoré sú výsledkom biohospodárstva na území EÚ. To znamená,