Nadýchané americké palacinky

Aj vy ste videli v amerických filmoch a seriáloch vzdušné palacinkové cesto polievané javorovým sirupom? U nás síce takéto raňajky či desiaty nie sú zaužívané, o to viac sa ale potešíte vy či vaše deti a vnúčatá takejto príjemnej sladkej zmene.

Ak si chcete pripraviť zdravšiu verziu, stačí prispôsobiť niekoľko ingrediencií – nechajte sa inšpirovať alebo postupujte presne krok po kroku podľa tohto návodu.

 

Ingrediencie

  • • 2 hrnčeky múky z ovsených vločiek
  • • 1 ČL kypracieho prášku
  • • štipka soli
  • • 2 vajíčka
  • • 1 a 1/4 hrnčeka mandľového mlieka
  • • 4 ČL BIO avokádového oleja (do cesta aj na panvicu)
  • • 1 ČL vanilkového extraktu (nemusí byť)
  • • kôra z 1 citróna (nemusí byť)

 

Návod na prípravu

  • • najprv si pripravíme múku z vločiek – do mixéra pridáme vločky a mixujeme, až pokiaľ nevznikne jemná múka
  • • do jednej misky si dáme múku z vločiek, kypriaci prášok, soľ a citrónovú kôru
  • • do druhej misky zmiešame vajíčka, mlieko, 1 ČL BIO avokádového oleja a vanilkový extrakt
  • • zmiešame obsah z oboch misiek, až kým sa všetky ingrediencie nespoja
  • • na rozohriatú nepriľnavú panvicu si dáme BIO avokádový olej a vylejeme na ňu veľkú naberačku s cestom 
  • • pečieme, pokiaľ obe strany nie sú dozlatista (asi 2-3 minúty)
  • • podávame s ovocím a javorovým sirupom v BIO kvalite alebo kvalitným džemom

 

Enjoy your meal!